.

      2010-12-29 / 19:29:45 Publicerat i kategorin Allmänt  
Fick brev från sjukan idag:

"Hej! Vitaminproverna var bra men sköldkörtelproverna visade underfunktion av sköldkörteln. Detta kan behandlas bra men är i regel dock en livslång behandling."

Jag som inte ens vet vad sköldkörteln är för något googlade lite och blev nästan rädd över hur symtomen stämde in på mig på pricken!! Hur länge har jag haft det här egentligen (?)

Här är lite info jag hittade på nätet:

"Eftersom syntomen ofta är diffusa och kommer smygande kan det dröja lång tid innan man får rätt diagnos – och rätt behandling. Trötthet, humörsvängningar, sömnsvårigheter, problem med vikten - allt detta kan tyda på sjukdom i sköldkörteln. Det är ganska lätt att misstolka besvär från sköldkörteln.

Ofta hittar man andra tänkbara förklaringar till symtomen. Till exempel stress, relationsproblem, eller depression. Många vänta länge innan de söker läkare. Det finns kanske många som går omkring med rubbningar i sköldkörtelns funktioner utan att veta att det är därför de känner sig så trötta och orkeslösa.


När sköldkörteln inte kan bilda tillräckligt med hormon saktar ämnesomsättningen ner. Kroppen går på sparlåga, allting känns trögt, man släpar sig fram genom tillvaron. Minsta kroppsansträngning gör oss alldeles utmattade och man känner sig ständigt trött, hur mycket man än sover. Man tappar aptiten, men går ändå upp i vikt. Man känner sig frusen, hur mycket kläder man än sätter på sig."


Men som sagt känns det så himla skönt att få veta vad det är. Istället för att gå runt och tro att det är så här det ska vara.. Har varit på sjukan många gånger, även i Storuman. Och där stämmer det så väl in i att det hittas andra tänkbara förklaringar. Har fått höra att jag är stressad eller deprimerad. Det har stämt till 100% förvisso några gånger, men nu har jag ju en anledning. I morgon påbörjas medicineringen.

Nu blev det ett ganska långt inlägg.. Undra hur många som orkar läsa allt (?)

PS: TACK till alla som stått ut med mitt gnäll om att jag alltid mår dåligt.

X-mas

      2010-12-28 / 17:58:56 Publicerat i kategorin Allmänt  
Hoppas alla haft en bra jul, det har då jag i alla fall . Dock var det riktigt tråkigt att inte morfar kunde komma o äta med oss och mysa.. Men det visade sig att han inte var så pigg då han juldagen fick åka iväg <3
Idag får han komma hem, hoppas han håller sig frisk och inte behöver ligga och må dålig. Min älskade morfar!

Annandagen blev det att påbörja bilresan (i min bil) tillbaka till Härnösand för att påbörja en ny arbetsvecka.. Ett snöoväder av dess like, jag var framme kl 01.00 och när jag ska svänga in till vårat hyreshus är inte ens vägen skottad. Jag tar tag i ratten och chansar att köra ner.. Jag tog mig ner.. Men sen fastnade jag.. Jippi! Fick plumsa och bära in grejjerna i lägenheten och sen ut igen för att få bilen in på parkeringen i alla fall. Det gick, jag klarade det alldeles själv! Sen sprang jag in bums i säng.

Födelsedagen var planerad med en arbetsdag och sen hem för att äta pizza och öppna paket och därefter innebandyträning. Tänkte lyxa med pizza då man var ensam hemma, istället för tårta ;)
Sen var det dags för träning och jag var ute i god tid, en hel timme innan gick jag ut för att skotta fram bilen så att den inte skulle vara fast igen. Men tji fick jag. Den stod redan fast. Och den stod där den stod.

Härnösand är ju så grymt duktiga på att skotta.. Så traktorn hade lagt plogkanterna på varsin sida av bilen och sen har all snö packats runt och under.. Hmm.. Var bara att leta fram en spade och skotta, och skotta och skotta.. Prova köra fram, prova backa, skotta lite till, prova köra igen, svära lite...

Blev ingen innebandyträning :/ Men blev ett träningspass med spaden som känns i ryggen idag.

Och det verkar inte bli någon innebandyträning ikväll heller, har varit under täcket hela dagen med migrän.. Jag som var så sugen på att spela.. och att hitta på något istället för att tråka..

Men nu har jag gnällt tillräckligt. Ska nog ut och se om det kommit mera snö eller inte. Lite frisk luft kanske hjälper.

TACK för alla gratulationer folket <3

Hohoho!

      2010-12-23 / 15:23:31 Publicerat i kategorin Allmänt  
Hoppas på hemfärd alldeles strax! Håll tummarna gott folk. Under tiden bjuder jag på en jullåt.
GOD JUL ALLIHOPA!


There's nothing wrong with me

      2010-12-21 / 11:35:40 Publicerat i kategorin Allmänt  
Jag är 100% frisk! Det är väl skönt att veta? Eller hur? Eller .. (?)

Zombie

      2010-12-17 / 15:30:21 Publicerat i kategorin Allmänt  


Ser jag ut som en zombie på jobbet?

Det är nog dags att ta sig i kragen och kolla upp vissa saker när chefen frågar mig vad som står på tok. Det är ju kroppen, energin och orken som sviktar, trött och slö men jag gör ju mitt bästa på jobbet, det gör jag verkligen! Det var inga problem med mina leveranser (tack o lov) men hon tänkte på min hälsa. Så på måndag blir det att ta lite prover för att se om allt står rätt till eller om jag bara är vek.

Skämt å sido, imorgon är det gameday och jag är hur taggad som helst!
Vi var nära att vinna över Sundsvall sist, så here we come! Skulle vara ett härligt avslut på första säsongshalvan, med en vinst!

Min älskade käraste bästaste Salming-klubba gick av igår på träningen... .R.I.P. Så nu får jag försöka spela in mig med min oanvända Excelklubba på uppvärmningen innan matchen! Hoppas på några mål med den faktiskt, håll alla tummar och tår kära vänner!

Ikväll blir det fredagsmys framför en film, hääääärligt med helg!


Tuesday

      2010-12-14 / 16:33:43 Publicerat i kategorin Allmänt  
Tisdag idag vilket innebär träning ikväll - wihooo! Känner redan nu vilken energi jag kommer få efter träningen! Det behövs!

Match på lördag dessutom, jag är redan nu otroooooligt taggad!!!!

Julen närmar sig med stormsteg, jag förstår inte riktigt vars tiden tar vägen (?) Hur hinner man med alla dagar, vad har man gjort alla dagar .. ? .. Hmm..

 Kanske detta är ett tecken att man lever i sin egna lilla värld och inte tänker på att veckorna tickar iväg. Men det är en annan femma och ska inte vända på det myntet ännu, just nu är jag glad över att tiden går så pass fort. Det innebär ju att det inte är så länge kvar tills jag får komma hem!! <3

Även om julledigheten inte är så länge detta året så skall det bli otroligt skönt att få komma hem en stund. Och att öppna julklappar är ju inte heller så tokigt !

Jag vågar nästan inte skriva att jag känner mig trött, för det säger jag jämt. Men jag är ju trött... jämt.. Har köpt vitamintillskott så jag hoppas på förändring inom en snar framtid! 

Har jag min lediga dag i morgon = skönt! Undra om jag ska bocka av min "To-Do-List" (?) eller om jag ska göra "ingenting". Det får morgondagen visa.

Nu är eftermiddagspausen slut, ska göra ett sista ryck på jobbet innan man får gå hem i friska , kalla luften.

Over and out

Idolfinalen 2010

      2010-12-11 / 10:12:06 Publicerat i kategorin Allmänt  
Igår fick man go'middag och go'efterrät som Lisa och Annika hade gjort. Tack för det tjejer, riktigt mysigt!

Sen så kunde man ju bara inte missa IDOL!

GRATTIS till Jay! Minnah gjorde det också bra, tvivlar inte en sekund på att det kommer gå bra för henne också. När idolerna sjöng "All I Need Is You" till Jihde satt jag å tänkte på hur mycket känslor det kan vara på scenen på en och samma gång! Det var nästan de bästa under hela finalen!

Idag är det arbetsdag, känns helt ok, speciellt när man får en fridag i morgon. Och då ska jag bara... Håll i er nu... Göra ingenting! Haha!

PS: Duvan Cup 2011 - here we come!!!!


Dumbo

      2010-12-06 / 19:00:29 Publicerat i kategorin Allmänt  
Jag och Dumbo verkar vara vänner nu!
Den här, såsom jag kallar det, Elefantsjukan börjar gå mot sitt slut! Äntligen! Allt känns mycket bättre, jag har slutat att må illa och nu är jag bara lite trött i ögonen istället för helt slut! Men en Red Bull kommer att rädda kvällen, orkar nog till och med se en film ikväll! Tihi!

Jag flyyyyger igen =)




Tror att det som saknades var en vinst på matchen i fredags - bra jobbat tjejer!
Och som pricken över i:et hade man trevligt sällskap hela helgen med älsklingen, Jannike, Gina och Robert - tack så mycket!

Börjar få bort lite punkter på min "att-göra"-lista, känns riktigt skönt. Har lite kvar men det tar jag tag i på onsdag då jag är ledig. Det är så skönt att vara ledig en vardag, känns som man får mycket mera gjort än en ledig helgdag.

Och sen så ska jag även ta mig i kragen och öppna Pro Tools igen, har samlat tillräckligt med ny energi för att förverkliga lite ideèr!

Så med det önskar en glad Angelica med sin Dumbo en trevlig kväll!

Hör å häpna!

      2010-12-02 / 07:31:47 Publicerat i kategorin Allmänt  
Jag sitter på jobbet .. redan! I god tid redo att svara i telefon när växeln öppnar kl 08.00. Jag hoppas på att detta blir en bra dag!

Hade så himla svårt att somna i natt. Hela veckan har varit tung, förstår inte riktigt. Har verkligen fått kämpa för att hålla ögonen öppna under arbetstimmarna, och när jag är hemma å ska lägga mig är jag lika trött. Men lik förbaskat kan jag inte somna....

Hoppas på förändring ikväll efter en god julbordsmiddag! Det är hela jobbet som ska vara där, och det är inte vilket julbord som helst. Det är med After Beach Tema, så när man kommer hem får man rota bland sommarkläderna. Tänkte agera chaufför till de som ska inta aloholhaltiga drycker, själv tänker jag vara förstånding.

Satsar stenhårt inför morgondagens match, om jag blir uttagen dvs! Det ska bli riktigt kul, vi hade matchuppehåll förra helgen så jag är lite extra taggad. Denna gången möter vi Timrå, håll tummar och tår mina vänner!

Måste få säga att jag saknar Stenselefolket, Bergströms, mamma, pappa, morfar och Tina <3
Men i dagsläget ser det ut som att det dröjer tills jul innan jag kommer hem :/ Men jag får tänka positivt och samla nya krafter. Har ju en trevlig helg att se fram emot. Får besök i helgen av Jannike, Gina och Robert. Så efter matchen i morgon blir det bara trevligheter med bland annat Birsta på lördag! Det gillas!

Känns ibland som jag inte räcker till. Jag vill för mycket än vad jag orkar, och jag är dålig på att höra av mig till folk. Dålig på att ringa o surra och va social, men det är inte med mening kära folket. Jag ska skärpa mig , jag lovar! Jag skjuter upp enkla saker hela tiden. Har i över en vecka planerat att dammtorka, dammsuga och torka golven - göra en ordentlig städning.. IGÅR äntligen började jag dammtorka och kasta lite post och papper som låg å skräpade.

Men det är fortfarande inte dammsugat och golven är inte torkade. Jag får ta mig i kragen!


Bjuder på ett klipp från Så Mycket Bättre - har ni inte sett de programmet så gör det!

RSS 2.0

Musiken hjälper oss genom mycket, och som alla vet kan en människa ha en mängd med olika känslor och humör beroende på olika tidpunkter eller händelser i livet. Så därför behöver vi låtar som vi kan knippa ihop med våra olika sidor och känslor. Min låt är med Brandi Carlile - The Story